С тениска на бала - за мнозина това звучи почти възмутително, но други са склонни да се замислят върху темата. Трети пък, за сега все още малцинство, прегръщат с въодушевлние идеята. 

По традиция в България краят на месец Май е ознаменуван от абитуриентрски балове. Младите хора приключват с един важен етап не само от образованието си, а и от живота си - станали са вече пълнолетни, могат да вземат сами решения за бъдещето си и все по-често ще усещат тежестта на отговорностите - университет, работа, семейство.  

И може би точно сега е моментът младежите да се замислят и да си отговорят на въпроса - необходими ли са им скъпите тоалети, за закупуването на които често родителите вземат кредит, който после с години ще връщат. Модерната прическа, професионален грим и фотосесията са почти "задължителни" за момичетата. В почти 90 % от случаите абитуриентските тоалети биват облечени само веднъж и след това отиват на заточение в гардероба, от където я излязат още най-много веднъж, я не. Това е истината и тя е доста неприятна за преглъщане - във времена, в които цените летят нагоре, а животът става все по-скъп, родителите биха жертвали и последния си залък, за да е "щастливо детето". 

Всяка година обаче има и едни малко по-различни зрелостници - такива, които решават, че вместо да похарчат Х лева за скъп абитуриентски тоалет, предпочитат да дарят средства за благородна кауза, а на бала да отидат по тениска. Хубавото е, че зад подобни каузи застават цели класове. 

Кликнете и разгледайте всички модели на тениски за абитуриенти.


Други пък, обикновено ярки индивидуалисти и бунтари по дух, обличат тениската в знак на протест срещу конформизма и снобарията. Друга хубава традиция е целият клас да се облече в тениски с послания за последна снимка в училищния двор. 

Каквото и да изберете за абитуриентската си вечер, най-важното от  всичко е да осъзнаете какво точно искате, кое ще подчертае вашата индивидуалност и да се забавлявате.